Elanco hayvan Sağlığı global gizlilik bildirimi

Gizliliğiniz bizim için önemlidir. Elanco Animal Health Incorporated ve bağlı kuruluşları (“Elanco”), gizlilik haklarınıza saygı duymamıza ve bunları korumamıza yardımcı olmak için tasarlanmış bir Baş Gizlilik Yetkilisi de dahil olmak üzere kapsamlı bir gizlilik programı oluşturmuştur. Bu Gizlilik Bildirimi, Elanco’nun hangi Kişisel Verileri toplayabileceği, onları nasıl kullandığımız, nasıl koruduğumuz ve Kişisel Verileriniz ile ilgili haklarınız ve seçimleriniz hakkında sizi bilgilendirecektir.

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/4b590e03-b18a-00d2-ed1a-0ad79db125c5/ef42f04b-f23b-4530-a60e-213fcd3198d7/ADC8.jpg
 

 

1. Bu Gizlilik Bildiriminin Kapsadığı Bilgiler

Bu Gizlilik Bildirimi Elanco’nun gizlilik uygulamalarını açıklar ve aşağıdakiler dahil olmak üzere tüm Elanco operasyonları için geçerlidir:

  • bizim tarafımızdan işletilen web siteleri veya dijital hizmetler.
  • mobil dahil olmak üzere yazılım uygulamaları.
  • kontrol ettiğimiz sosyal medya sayfaları.
  • size gönderdiğimiz e-posta mesajları ve bizimle yaptığınız diğer iletişimler.

Bu işlemlere toplu olarak “Hizmetler” diyoruz

 

 

2. Topladığımız Bilgiler ve Bunları Kullanma Şeklimiz

Elanco, bizimle etkileşime girdiğinizde mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için sizi doğrudan tanımlayan veya sizi tanımlamak için diğer bilgilerle birlikte kullanılabilecek Kişisel Verileri toplayabilir. Topladığımız bilgiler coğrafyaya/bölgeye veya tercih ettiğiniz etkileşim yöntemine göre değişebilir. Toplayabileceğimiz kişisel veri kategorileri şunları içerir:

İletişim ve Kimlik Bilgileri: Adınız, iletişim bilgileriniz (ör. telefon numaraları, adres veya e-posta), mesleki unvanınız, işveren veya mesleki bağlantılarınız, dil tercihleriniz, pasaport ve vize bilgileriniz gibi bilgileri toplayabiliriz.

Hesap Bilgileri ve Pazarlama Tercihleri: Elanco programları için hesap bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi toplayabiliriz. Pazarlama tercihleriniz hakkında da bilgi toplayabiliriz.

Satın Alma Bilgileri: Satın aldığınız ürünler gibi bilgileri toplayabiliriz.

İnternet ve Ağ Etkinliği: Bizimle çevrimiçi olarak her etkileşimde bulunduğunuzda bilgisayarınıza veya cihazınıza otomatik olarak atanan İnternet Protokolü (“IP”) adresini toplayabiliriz. Çerezleri ve ilgili teknolojileri, Web Sitelerimiz, Uygulamalarımız ve çevrimiçi içeriğimizle nasıl etkileşim kurduğunuzla ilgili bilgileri toplamak için de kullanırız. Ziyaretinizin tarih ve saatini, eriştiğiniz sayfaları ve her sayfada harcadığınız zamanı, kullandığınız İnternet tarayıcının türünü, cihazınızın işletim sistemini, Web Sitesindeki arama terimlerinizi, Web Sitelerimizi ziyaret etmeden önce ve ziyaret ettikten sonra ziyaret ettiğiniz web sitelerinin URL'sini (sizi Web Sitemize yönlendiren reklam dahil) ve diğer sitelerdeki dijital içeriğimize ve reklamlarımıza tıklayıp tıklamadığınızı veya onlarla etkileşime girip girmediğinizi toplayabiliriz. Uygulamaya veya Web sitesinin mobil sürümüne eriştiğinizde cihazınızı, cihazınızın benzersiz tanımlayıcısını, mobil ağ bilgilerinizi ve kullandığınız tarayıcı türünü toplarız. Elanco’nun çerezleri ve ilgili teknolojileri nasıl kullandığı ve bu tür çerezlerin ve ilgili teknolojilerin nasıl devre dışı bırakılacağı hakkında bilgi için lütfen Bölüm 3’e bakın.

Konum Bilgisi: Web site(ler)imize veya uygulama(ları)mıza eriştiğinizde geçerli yasaların izin verdiği ölçüde kesin coğrafi konumunuz hakkında otomatik olarak bilgi toplayabiliriz. IP adresinizi ve posta kodunuzu kullanarak genel konumunuz hakkında da bilgi toplayabiliriz.

Demografik Bilgiler: Cinsiyetiniz, uyruğunuz, yaşınız ve doğum tarihi ve yeriniz gibi demografik bilgileri toplayabiliriz.

Biyometrik Bilgiler: Yüz tanıma için kullanılan bilgiler gibi biyometrik bilgileri toplayabiliriz.

Sesli ve Görsel Bilgiler: Müşteri hizmetleri çağrılarımızı ve güvenlik görüntülerimizi tesislerimizde kaydedebiliriz; bunlar sizin sesinizi ve/veya görüntünüzü içerebilir.

Tercihler ve İlgi Alanları: İlginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri daha iyi anlamak veya bir ilişki geliştirmek veya iskonto ve sadakat programlarını yönetmek için ilgi alanlarınız ve tercihleriniz hakkında bilgi toplayabiliriz.

C Cihaz İçeriği: İzninizle, cihazınızdaki içerikle ilgili bilgileri toplayabiliriz. Daha fazla bilgi için bkz. Bölüm 3’deki Çerezler ve Benzer Teknolojiler aracılığıyla Toplanan Bilgiler.

 

 

3. Çerezler ve Benzer Teknolojilerle Toplanan Bilgiler

Analiz, denetim, araştırma ve raporlama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla bilgi toplamak üzere üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarla ortaklık yapıyoruz. Bu üçüncü taraflar sunucu günlükleri, web işaretçileri, etiketler, pikseller ve benzer teknolojiler kullanabilir ve bilgisayarınızda veya diğer cihazlarda çerezler ayarlayabilir ve bunlara erişebilirler.


Hizmet sağlayıcılar veya yayıncılar, çevrimiçi faaliyetlerinize dayalı olarak, bağlı olmayan üçüncü taraf web sitelerinde veya mobil uygulamalarda ürünlerimiz veya hizmetlerimiz için reklamlar gösterebilir. İlgi alanına dayalı reklamcılık veya çevrimiçi davranışsal reklamcılık adı verilen bu uygulama kendini düzenleyen programları destekliyoruz. Reklamlarımızı görebileceğiniz üçüncü taraf web sitelerinin kendi gizlilik beyanlarına sahip olduğuna ve bizim kontrol etmediğimiz teknolojileri kullandıklarına lütfen dikkat edin. Bu politikaları dikkatlice okumanızı öner.


Otomatik olarak topladığımız bilgiler tipik olarak kişisel bilgileri içermez, ancak onları saklayabilir veya başka şekillerde topladığımız veya üçüncü taraflardan aldığımız kişisel verilerle ilişkilendirebiliriz.

Tarayıcı veya Cihaz

Medya Erişim Kontrolü (MAC) adresiniz, bilgisayar tipi (Windows veya Macintosh), işletim sistemi adı ve sürümü, cihaz üreticisi ve modeli, dil, internet tarayıcı türü ve sürümü ve kullandığınız Çevrimiçi Hizmetlerin adı ve sürümü gibi bazı verileri tarayıcınız üzerinden veya cihazınız aracılığıyla otomatik olarak toplarız. Verileri, Hizmetlerimizin düzgün çalışmasını sağlamak için kullanırız.


Web Tarayıcısını Tercih Dışı Bırakma. Web tarayıcılarını tercih dışı bırakmak için şu adresleri ziyaret edin http://optout.aboutads.info/ ve http://optout.networkadvertising.org. DAA'nın WebChoices sayfasında yaptığınız seçimleri korumaya yardımcı olmak için, DAA'nın http://www.aboutads.info/PMC adresinde bulunan “Seçimlerimi Koru” (Protect My Choices) uzantısını yükleyebilirsiniz.


Uygulamalar

Uygulama kullanım verileri, cihazınızdaki uygulamanın sunucularımıza eriştiği tarih ve saat ve cihaz numaranıza bağlı olarak uygulamaya hangi veri ve dosyaların indirildiği gibi bir uygulamayı indirdiğinizde ve kullandığınızda bilgi toplarız. Bu verileri çevrimiçi Hizmetlerin düzgün çalışmasını sağlamak için kullanırız. Uygulamalarımız, üçüncü taraflardan yazılım geliştirme kitlerini (SDK'ler) içerebilir ve bunlar, uygulamadaki çeşitli özellikleri etkinleştirmek için başka bilgiler toplayabilir ve aktarabilir. Ayrıca, deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek için mobil cihaz reklam tanımlayıcıları toplayabiliriz ve web sitemizde, uygulamalarımızda veya harici reklamlarımızda size göstermek için ilgili ürünleri, içeriği veya reklamları sunabiliriz.

Mobil Uygulamayı Tercih Dışı Bırakma. Mobil uygulamalarda tercih dışı bırakmak için mobil cihazınızda reklam tercihlerini ayarlayabilirsiniz (örneğin, iOS'ta Ayarlar > Gizlilik > Reklam > Reklam İzlemeyi Sınırla ve Android'de Ayarlar > Google > Reklamlar > İlgi alanına dayalı reklamları tercih dışı bırak bölümlerini ziyaret edebilirsiniz). Ayrıca Digital Advertising Alliance’ın AppChoices aracını buradan indirerek ve uygulamadaki talimatları izleyerek katılan şirketleri tercih dışı bırakabilirsiniz. Mobil cihazlarda tercih dışı bırakma hakkında daha fazla bilgi için lütfen buraya bakın.

Çerezler

Belirli bilgileri toplamak için “çerez” adı verilen bir teknoloji kullanıyoruz. Çerez, doğrudan kullandığınız bilgisayarda veya mobil cihazda saklanan küçük bir veri dosyasıdır. Tarayıcı türü, ziyaret edilen sayfalar, yönlendiren URL, dil tercihleri ve diğer toplu trafik verileri gibi bilgileri toplarız. Güvenlik amaçlarıyla veri elde etmek, gezinmeyi kolaylaştırmak, içeriği daha etkili bir şekilde göstermek, istatistiksel veriler toplamak, Hizmetlerimizi kullanırken deneyiminizi kişiselleştirmek ve Hizmetlerimizi kullanmanıza yardımcı olması için bilgisayarınızı tanımak amacıyla işlevsel çerezler kullanırız. Ayrıca, tasarımı ve işlevselliği sürekli olarak iyileştirmek, nasıl kullanıldıklarını anlamak ve soruları çözmemize yardımcı olması için Hizmetlerimizin kullanımı hakkında istatistiksel çerez verileri toplarız.


Çerezler bilgisayarınıza hem bizim tarafımızdan hem de web analitik hizmet şirketleri (aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır) ve internet reklam ağları gibi ilişkimiz olan üçüncü taraflarca yerleştirilebilir. Reklam çerezleri ayrıca size hitap etme olasılığı en yüksek olan reklamları veya teklifleri seçmemizi ve bunları size göstermemizi sağlar.

Bu çerezler reCAPTCHA dahil olmak üzere reklam, ziyaretçi izleme, kişiselleştirme, site analizi ve güvenlik hizmetleri dahil olmak üzere kullandığımız belirli hizmetleri mümkün kılar ve veriler bu amaçlar için ilişki kurduğumuz tedarikçilerimize ve diğer üçüncü taraflara açıklanabilir. Ek olarak, çerezler Amerika Birleşik Devletleri'nde istihdam fırsatlarını size yeniden pazarlamak için kullanılabilir. Çoğu internet tarayıcısı veya yazılımda, tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek bilgisayarınızın sabit sürücüsünden çerezleri silebilir, tüm çerezleri engelleyebilir veya bir çerez depolanmadan önce bir uyarı alabilirsiniz. Bu işlevler hakkında bilgi edinmek için lütfen tarayıcınızın talimatlarını kontrol edin. Çerezleri reddederseniz, sitenin işlevselliği sınırlı olabilir ve sitenin birçok özelliğinden yararlanamayabilirsiniz.


Hedefli reklamcılık için kullanılan çerezleri tercih dışı bırakmak veya yönetmek isterseniz, bunu Network Advertising Initiative tarafından http://www.networkadvertising.org/choices/ adresinde ve Digital Advertising Alliance tarafından http://www.aboutads.info/choices/ adresinde sağlanan seçenekleri izleyerek yapabilirsiniz. Bu teknoloji kullanılarak size gösterilen reklamlar genellikle köşede bir adchoices logosuna sahip olacaktır ve bu logoya aynı tercih dışı bırakma işlemini başlatmak için de tıklayabilirsiniz. Ayrıca, bir sosyal medya sitesinde (Facebook veya Instagram gibi) reklamlar alırsanız, bu reklamları görmeyi nasıl durduracağınızı belirlemek için o sitenin gizlilik bildirimini ve kullanım koşullarına bakabilirsiniz.


Web İşaretçileri ve diğer benzer teknolojiler

Web günlüğü bilgilerinin toplanmasını sağlayan web işaretçileri (piksel etiketleri, eylem etiketleri ve clear GIF teknolojisi olarak da bilinir) kullanırız. Web işaretçisi, görüntülenen sayfaları veya açılan mesajları izlemek için tasarlanmış, bir web sayfasındaki veya bir e-posta mesajındaki küçük bir grafiktir. Web günlüğü bilgileri, web sitelerimizden birini ziyaret ettiğinizde, web sitemizi barındıran bilgisayar (“web sunucusu” olarak adlandırılır) tarafından toplanır. Tarafımızca gönderilen bir e-posta mesajını açıp açmadığınızı ve bir mesaj üzerine işlem yapılıp yapılmadığını belirlemeye yardımcı olması için web işaretçilerini kullanabiliriz. Web işaretçileri ayrıca bir siteye gelen ziyaretçilerin sayısını veya bir sitenin temel unsurlarını kaç ziyaretçinin tıkladığını ölçerek web sitelerinin etkinliğini analiz etmeye yardımcı olur.


Sosyal Medya Eklentileri

Web sitemiz, bilgileri başkalarıyla kolayca paylaşmanızı sağlamak için Sosyal Medya Eklentilerini kullanabilir. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, web sitemizde bulunan sosyal medya eklentisinin operatörü, bilgisayarınıza operatörün web sitelerimizi daha önce ziyaret etmiş olan kişileri tanımasını sağlayan bir çerez yerleştirebilir. Daha önce web sitemizde gezinirken sosyal medya web sitesine giriş yaptıysanız, sosyal medya eklentileri söz konusu sosyal medya web sitesinin, web sitemizi ziyaret ettiğinizi gösteren, sizin hakkınızda doğrudan tanımlanabilir bilgiler almasına izin verebilir. Sosyal medya eklentisi, web sitemizdeki eklentiyle özel olarak etkileşime girsinler veya girmesinler, sosyal ağlarda oturum açmış olan ziyaretçiler için bu bilgileri toplayabilir. Sosyal medya eklentileri, sosyal medya web sitesinin web sitemizdeki faaliyetleriniz hakkındaki bilgileri sosyal medya web sitelerinin diğer kullanıcıları ile paylaşmasına da olanak tanır. Elanco sosyal medya eklentilerinden herhangi bir içeriği kontrol etmez. Sosyal medya web sitelerinden sosyal medya eklentileri hakkında daha fazla bilgi için, bu sitelerin gizlilik ve veri paylaşımı beyanlarına başvurmanız gerekir.


Üçüncü Taraf ve Dijital Reklamcılık

Ayrıca, web siteleri, mobil uygulamalar ve cihazlar genelinde zaman içindeki çevrimiçi faaliyetlerinize dayalı reklam hizmetleri sağlamak için üçüncü taraflarla ortaklık yapıyoruz (genellikle “ilgi alanına dayalı reklamcılık” olarak adlandırılır). Reklam ortaklarımız, mevcut cihazınızda Hizmetlerimizdeki faaliyetleriniz hakkında bilgi toplayabilir ve bunları diğer web sitelerindeki, mobil uygulamalardaki ve cihazlardaki faaliyetleriniz hakkındaki bilgilerle birleştirebilir. Bu tür bilgileri sunucu günlükleri, çerezler, web işaretçileri, etiketler, pikseller, mobil reklam kimlikleri (Facebook çerezleri veya Google’ın Reklam Kimliği gibi), cihazlar arası bağlantı ve benzer teknolojiler kullanarak toplayabilirler. Örneğin, reklam ortaklarımız web sitemizi ziyaret etmiş olmanız gerçeğini, mevcut cihazınızdaki diğer web sitelerinde ve mobil uygulamalarda veya kullandığınız diğer cihazlarda size reklam hedeflemek için kullanabilir. Birden fazla cihazda aynı çevrimiçi hizmete giriş yaparsanız veya cihazlarınız aynı kişi veya ev tarafından kullanıldıklarına dair bir çıkarımı destekleyen benzer özellikler paylaşırsa, tarayıcılarınız veya cihazlarınızla eşleşebilirler. Bu, mevcut tarayıcınızdaki veya cihazınızdaki web sitelerindeki veya uygulamalardaki etkinliğiniz hakkındaki bilgilerin diğer tarayıcınızdan veya cihazlarınızdan toplanan bilgilerle birleştirilebileceği ve kullanılabileceği anlamına gelir.

lgi alanına dayalı reklamcılık ve cihazlar arası bağlantı hakkında daha fazla bilgi için lütfen Network Advertising Initiative (“NAI”) web sitesini ve Digital Advertising Alliance (“DAA”) web sitesini ziyaret edin.


European Interactive Digital Advertising Alliance (EIDAA - Avrupa İnteraktif Dijital Reklam Birliği), bireylerin programa katılan ağ reklam şirketlerinin bazıları veya tamamı tarafından ilgi alanına dayalı reklam almamayı tercih edebileceği bir web sitesi sağlar. EIDAA hakkındaki bilgileri www.youronlinechoices.eu adresinde bulabilirsini

Yukarıda açıklanan tercih dışı bırakma işlemlerinin yalnızca tercih dışı bıraktığınız belirli tarayıcı veya cihaz için geçerli olacağını ve bu nedenle tüm tarayıcı ve cihazlarınızda ayrı ayrı tercih dışı bırakma işleminin gerekeceğini lütfen unutmayın. Çerezlerinizi veya mobil reklam tanımlayıcılarınızı siler veya sıfırlarsanız, tarayıcıları değiştirirseniz (belirli tarayıcıları yükseltmek dahil) veya farklı bir cihaz kullanırsanız, herhangi bir tercih dışı bırakma çerezi veya aracı artık çalışmayabilir ve tekrar tercih dışı bırakmanız gerekir.


Analiz. Hizmetlerimizin kullanımı hakkında veri toplamak ve analiz etmek için çerezler ve teknolojiler kullanan Google Analytics aracılığıyla veri toplarız. Bu hizmetler, diğer web sitelerinin, uygulamaların ve çevrimiçi kaynakların kullanımına ilişkin veriler toplar. Google'ın uygulamaları hakkında bilgi edinmek için www.google.com/policies/privacy/‌partners/  (Yeni bir tarayıcı sekmesinde aç) seçebilir ve Google Analytics abonelikten çıkma tarayıcı eklentisini https://tools.google.com/dlpage/gaoptout  indirerek abonelikten çıkabilirsiniz.


IP Adresiniz. İnternet Servis Sağlayıcınız (ISP) tarafından kullandığınız bilgisayara otomatik olarak atanan bir numara olan IP adresinizi toplarız. Bir kullanıcı, Hizmetlerimize eriştiğinde IP adresi belirlenir, ziyaret saati ve ziyaret edilen sayfalarla birlikte sunucu günlük dosyalarımıza otomatik olarak kaydedilir. Kullanım düzeylerini hesaplamak, sunucu sorunlarını teşhis etmek ve Hizmetleri yönetmek için IP adreslerini kullanırız. IP adresinizden yaklaşık konumunuzu da alabiliriz.


Toplu Veriler. Topladığımız verileri toplu hale getirebiliriz; bu toplu veriler sizi veya başka bir kullanıcıyı kişisel olarak tanımlamayacaktır.


Do Not Track

Çevrimiçi faaliyetlerinizin izlenmesini önlemenin farklı yolları vardır. Örneğin, tarayıcınızda ziyaret ettiğiniz web sitelerini sizin hakkınızda belirli bilgileri toplamalarını istemediğiniz konusunda uyaran bir tercih ayarlayabilirsiniz. Buna Do-Not-Track (“DNT”) sinyali denir. Halihazırda, web sitemiz ve web tabanlı kaynaklarımızın web tarayıcılarından gelen bu sinyallere yanıt vermediğini lütfen unutmayın. Şu anda, bir DNT sinyali algılandığında bir şirketin ne yapması gerektiğine ilişkin evrensel olarak kabul edilmiş bir standart yoktur.

 

 

4. Bilgilerinizi nasıl topluyoruz

Bu Gizlilik Bildirimi, Elanco’nun aşağıdakiler yoluyla topladığımız Kişisel ve Diğer Veriler için gizlilik uygulamalarını açıklamaktadır:

Çevrimiçi Hizmetler. Web Sitelerimizde veya Uygulamalarımızda gezinmek, mal ve hizmet satın almak, bizimle iletişim kurmak veya başka şekilde bize bağlanmak ya da sosyal medya sayfalarında paylaşımda bulunmak veya haber bültenine kaydolmak veya bir ankete, yarışmaya veya promosyon teklifine katılmak dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere eylemleri gerçekleştirerek Hizmetlerimizle etkileşime girdiğinizde, Kişisel (veya diğer) Verileri toplarız.

Ziyaretler ve Çevrimdışı Etkileşimler. İş yerinizi ziyaret ettiğimizde Kişisel Veriler toplarız. Ayrıca, düzenlediğimiz, sponsor olduğumuz veya katıldığımız promosyon etkinliklerine katıldığınızda da Kişisel Veriler toplarız.

Müşteri Hizmetleri Merkezleri. Bizimle e-posta, faks veya çevrimiçi sohbet hizmetleri yoluyla iletişim kurduğunuzda veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğinizde Kişisel Veriler toplarız. Bu iletişimler, kalite güvence ve eğitim amacıyla kaydedilebilir.

İskonto, Hatırlatma ve Sadakat Programları. Bir iskonto, hatırlatma veya sadakat programına katıldığınızda Kişisel Verileri toplarız.

Diğer Kaynaklar. Kamu veri tabanları, müşterek pazarlama iş ortakları ve diğer üçüncü taraflar gibi diğer kaynaklardan Kişisel Veriler toplarız.

 

 

6. Bilgilerinizin Paylaşılma Nedenleri

Kişisel Verilerinizi temsilcilerimiz, yüklenicilerimiz veya ortaklarımız ile onların Elanco için veya Elanco ile yaptıkları iş ile bağlantılı olarak paylaşabiliriz, örneğin:

Elanco Bağlı Kuruluşları: Kişisel Verileri, bu Gizlilik Bildiriminde açıklanan amaçlar için, örneğin Hizmetler sağlamak, sizinle iletişim kurmak, programları kolaylaştırmak ve iş amaçlarımızı gerçekleştirmek için Elanco bağlı kuruluşlarına açıklarız.

Hizmet Sağlayıcılar: Kişisel Verileri e-posta mesajları göndermek, verileri yönetmek, veri tabanlarımızı barındırmak, veri işleme hizmetleri sağlamak, müşteri hizmeti sağlamak gibi hizmetleri vermeleri için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara açıklarız veya bu diğer kuruluşlardan sizin hakkınızda veriler geliştirebilir veya ekleyebiliriz. Bu aracılar, yükleniciler veya ortaklar, bu verileri bize hizmet sağlamak veya bizimle iş yaptıkları iş birliğine dair hizmetler sağlamak dışında herhangi bir şekilde kullanamaz (örneğin, ürünlerimizden bazıları diğer şirketlerle ortak sözleşmelerle geliştirilir ve pazarlanır).

Üçüncü Taraf Ortaklar: Bir Elanco ürünü için farmakovijilans yükümlülüğü söz konusu güvenlik bilgisinin alışverişini gerektirdiği durumlarda, Kişisel Verileri Elanco’nun ortak pazarlama, ortak dağıtım veya diğer lisans ortakları olan diğer ilaç şirketlerine açıklarız.

Kişisel Verileri, advers olayları bildirmek, ulusal güvenlik veya hukuki yaptırım gereksinimlerini karşılamak, İnternet güvenliğini sağlamak veya yasaların gerektirdiği durumlarda devlet makamlarının mahkeme çağrılarına veya diğer yasal bilgi taleplerine yanıt vermek için paylaşacağız. Ulusal, eyalet veya şirket güvenliğinin söz konusu olduğu son derece nadir durumlarda, ziyaretçi ve müşteri veri tabanımızın tamamını uygun resmi makamlarla paylaşma hakkımızı saklı tutarız. Kişisel Verilerinizi ayrıca bilgilerin ilgili olduğu bir web sitesinin satışı, devri veya başka bir şekilde devri ile bağlantılı olarak bir üçüncü tarafa da sağlayabiliriz, bu durumda söz konusu alıcının Kişisel Verileri bu Gizlilik Beyanına uygun olarak işlemeyi kabul etmesini zorunlu kılarız.

 

 

7. Bilgilerinizi Ne Kadar Süre Tutuyoruz

Kişisel Verileriniz, kayıt saklama politikalarımıza ve geçerli yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde meşru ve yasal iş amaçlarını yerine getirmek için gereken bir süre boyunca saklanacaktır.


Saklama sürelerimizi belirlemek için kullanılan kriterler şunları içerir:

Sizinle devam eden bir ilişkimizin olduğu ve Hizmetleri size sağladığımız süre (örneğin, bir programa katıldığınız veya Hizmetlerimizi kullanmaya devam ettiğiniz sürece)

Tabi olduğumuz yasal bir yükümlülük olup olmadığı (örneğin, belirli yasalar, işlemlerinizin kayıtlarını silmeden önce belirli bir süre saklamamızı gerektirir)

Yasal konumumuz dikkate alındığında saklamanın tavsiye edilip edilmediği (zamanaşımları, davalar veya düzenleyici soruşturmalar için)

 

 

8. Çocukların Bilgileri

Web sitemiz 13 yaşın altındaki çocukları cezbetme amacı taşımamaktadır veya bu amaçla tasarlanmamıştır. Ayrıca, 18 yaşın altındaki herhangi bir kişiden, kanunen gerekli olduğunda bir ebeveynin veya vasinin izni olmadan bilerek Kişisel Veri toplamayız ve Kişisel Verilerinizi web sitemize göndermek için 18 yaşında veya daha büyük olmanız gerekir.

 

 

9. Hassas Kişisel Bilgi

Elanco, işinin olağan seyrinde Devlet Tarafından Düzenlenen Kimlik numaralarını ve diğer hassas Kişisel Verileri toplar. Elanco, bu bilgileri ve diğer hassas Kişisel Verileri yasa dışı kullanıma ve yetkisiz ifşaya karşı korumaya yardımcı olmak için makul teknik, fiziksel ve idari önlemler uygulamaktadır. Tüm Elanco çalışanlarının hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak bu yerleşik prosedürleri izlemesi gerekmektedir. Özellikle:

Devlet Tarafından Verilen Kimlik numaralarına erişim, Elanco için görevleri yerine getirmek üzere bilgiye erişmesi gereken işçiler ve hizmet sağlayıcılarla sınırlıdır. Devlet Tarafından Düzenlenen Kimlik numaraları yalnızca Elanco’nun yerleşik gizlilik politikasına uygun olarak üçüncü taraflara açıklanır.

Devlet Tarafından Düzenlenen Kimlik numaralarını, yalnızca yasal veya sözleşmeye dayalı olarak onları korumakla yükümlü olan veya (ii) yasaların gerektirdiği veya izin verdiği ölçüde ilgili hizmet sağlayıcılar, denetçiler, danışmanlar ve/veya haleflerle paylaşacağız.

 

 

10. Bilgilerinizi Nasıl Koruyoruz

Bu web sitesi aracılığıyla toplanan Kişisel Verileri korumak için makul fiziksel, elektronik ve prosedürel koruma önlemleri sağlıyoruz. Örneğin, bu bilgilere erişimi, bu bildirimde açıklanan faaliyetleri gerçekleştirmek için erişime ihtiyaç duyan yetkili çalışanlar, hizmet sağlayıcılar ve yüklenicilerle sınırlandırıyoruz. İşlediğimiz ve muhafaza ettiğimiz bilgiler için makul güvenliği sağlamak için çaba sarf etsek de hiçbir güvenlik sisteminin tüm güvenlik ihlallerini önleyemeyeceğini lütfen unutmayın.

 

 

11. Kişisel Bilgilerin Uluslararası Aktarımı

Sitelerimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nde Elanco US, Inc.'ye aittir ve onun tarafından işletilmektedir, ancak sağladığınız Kişisel Verilere diğer ülkelerdeki bağlı kuruluşlarımız, satıcılarımız ve tedarikçilerimiz tarafından erişilebilir. Çoğu uluslararası işletme gibi, veri işleme faaliyetlerimizin belirli yönlerini geçerli yasalara uygun olarak merkezileştirdik ve bu da pek çok durumda Kişisel Verilerinizin bir ülkeden diğerine aktarılmasıyla sonuçlanacaktır. Söz konusu bilgilerin işleneceği yargı bölgeleri, Kişisel Verilerin gizliliğini korumaya çalışan yasalara sahip olabilir veya olmayabilir. Bununla birlikte, Kişisel Verileriniz Elanco içinde aktarıldığında, Kişisel Verileriniz bu Bildirimin hüküm ve koşullarına ve geçerli yasalara uygun olarak işlenecektir. Kişisel Verilerinizin aktarılabileceği Elanco Bağlı Kuruluşlarının bir listesi ve bu kuruluşların bulunduğu yargı bölgeleri [burada] bulunabilir.

Ayrıca, Kişisel Verilerinizi aktardığımız bazı üçüncü taraf tedarikçiler, sizin ülkenizden daha düşük veri koruma standartlarına sahip olan farklı konumlarda olabilir. Kişisel Verileri bu tür üçüncü taraflara aktardığımızda, uygun koruma önlemlerinin alındığından emin oluruz ve bu üçüncü tarafların Kişisel Verilerinizi bu Bildirimin hüküm ve koşullarına uygun olarak uygun güvenlik önlemleriyle korumalarını zorunlu kılarız. Bu üçüncü taraflar geniş anlamda iki gruba ayrılır: (i) Elanco’nun faaliyet gösterdiği ülkelerden herhangi birinde faaliyet gösterebilecek, Elanco Bağlı Kuruluşlarını destekleyen yerel olarak sağlanan tedarikçiler veya (ii) Elanco’yu büyük iş yerlerimizde, özellikle de Birleşik Devletler’de (merkezimin olduğu yer) bulunan, bir bütün olarak destekleyen merkezi olarak tedarik edilen hizmet sağlayıcılar.

Gerektiğinde, Elanco, AB Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddelerini veya diğer yargı bölgelerinde benzer sözleşme maddelerini uygular. Bu, tedarikçilere veya diğer üçüncü taraflara aktarımları içerir.

 

 

12. Gizlilik Kalkanı Sertifikası

AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi artık kişisel verilerin aktarılması için kullanılamaz veya güvenilmez olsa da Elanco tüm AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi yükümlülüklerine uymaya devam etmektedir ve AB-ABD ve İsviçre-ABD Gizlilik Kalkanı çerçeveleri  kapsamında AEA, İsviçre ve Birleşik Krallık'tan Birleşik Devletler'e aktarılan kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması ve saklanması bakımından sertifikalıdır. Sertifikalarımız şu adreste bulunabilir: www.privacyshield.gov/list . Gizlilik Kalkanı ilkeleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.privacyshield.gov. Gizlilik Kalkanı bildirimimiz bu sayfanın üst kısmındaki Kaynaklar bölümünde bulunabilir.

“Bize Nasıl Ulaşılır” Bölümünde açıklandığı gibi, Gizlilik Kalkanı veya diğer uygun aktarım çerçevesi kapsamında Kişisel Verilerinizi işlememiz hakkında sorularınız veya şikayetleriniz varsa veya Elanco U.S.’nin işlediği Kişisel Verilerinizi görüntülemek ve bu tür verilerin düzeltilmesini, değiştirilmesini veya silinmesini talep etmek istiyorsanız, lütfen bir Bireysel Hak Talep Formu doldurarak bizimle iletişime geçin

Ya da Amerika Birleşik Devletleri'nde 1-888-545-5973 numaralı telefondan Elanco'yu ücretsiz olarak arayabilirsiniz

Ya da privacy@elancoAH.com adresine e-posta gönderebilirsiniz

 

 

13. Haklarınız ve Seçenekleriniz

Kişisel Verilerinizin nasıl kullanıldığı ve bu bilgilerin kimler ile paylaşıldığı hakkında bizden bilgi isteme hakkına sahipsiniz. Ayrıca hakkınızda sahip olduğumuz Kişisel Verileri görme ve bunların bir kopyasını alma hakkına sahipsiniz. Bu bilgilerden herhangi birinin yanlış veya eksik olduğuna inanıyorsanız, düzeltilmesini veya silinmesini talep etme hakkınız vardır.


İletişim ve Tercihler

Pazarlama ile ilgili e-postaları artık almak istemiyorsanız, herhangi bir iletişimimizin altındaki abonelikten çıkma bağlantısını kullanabilir veya bu sayfanın üst kısmındaki bağlantıları kullanarak bir Bireysel Haklar Talebi gönderebilirsiniz.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde, pazarlama ile ilgili e-postaları almaktan 1-888-545-5973 numaralı telefonu arayarak vazgeçebilirsiniz.


Kişisel Verilerinize Erişmeyi, Onları Değiştirmeyi, Silmeyi, Kullanımı Kısıtlamayı veya İşlemeye İtiraz Etmeyi Nasıl Talep Edebilirsiniz

Daha önce bize sağladığınız Kişisel Verilerinize erişmek, bunları değiştirmek, silmek, kullanımını kısıtlamak veya işlenmesine itiraz etmek isterseniz veya Kişisel Verilerinizin başka bir şirkete iletilmesi amacıyla elektronik bir kopyasını almak isterseniz (bu hakların size kanunen sağlandığı ölçüde), lütfen sayfanın üst kısmındaki Bireysel Haklar Bağlantılarımızı ziyaret edin.

Form veya sürecimiz hakkında herhangi bir sorunuz varsa, privacy@elancoAH.com adresinden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Güvenliğiniz için, yalnızca talebinizde belirttiğiniz e-posta adresiyle ilişkili Kişisel Veriler için talepleri yerine getiririz ve belirli talepleri yerine getirmeden önce kimliğinizi doğrulamamız gerekebilir. Yasaların izin verdiği durumlarda, talebinize yanıt verme maliyetlerini karşılamak için uygun bir ücret alabiliriz.


Elanco, Müşterilerimizin gizliliğini kabul eder ve saygı duyar ve makul olarak uygulanabilir ve geçerli yasalara uygun olur olmaz talebinize uymaya çalışacağız.


ABD Vatandaşı Olmayanlar için Portal, lütfen gizlilik haklarınızı kullanmak için bu formu doldurun. Belirli bir eylem veya faaliyetlerle ilgili olarak bize onay verdiyseniz, aşağıda Bölüm 14'te belirtildiği gibi bizimle iletişime geçerek onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

 

 

14. Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz

Bu Gizlilik Bildirimi veya bireysel haklarınız hakkında herhangi bir sorunuz varsa, Bireysel Hak formlarımızdan birini (IR Bağlantılarına bağlantı) kullanarak bir talep gönderebilir, privacy@elancoAH.com adresinden bizimle iletişime geçebilir veya Amerika Birleşik Devletleri'nde Elanco’yu 1-888-545-5973 numaralı telefondan ücretsiz olarak arayabilirsiniz.

 

 

15. Ek Bilgiler

VERİ SORUMLUSU

Elanco bağımsız bir Veri Sorumlusu olarak hareket eder.

Elanco Bağlı Kuruluşları: Belirli Kişisel Verileri kendi amaçları için kullanmak için sınırlı bir hakka sahiptir ve bu nedenle defter ve kayıt tutma dahil kendi yasal yükümlülüklerine uymak için bağımsız Veri Sorumluları olarak nitelendirilir.


Ayrıca ülkenizden veya bölgenizden sorumlu veri koruma yetkilimiz ile privacy@elanco.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. E-postanızda lütfen bizimle iletişime geçtiğiniz ülkeyi belirtin.

 

 

16. Şikayet Nasıl Gönderilir

Gizlilik Kalkanı İlkelerine uygun olarak, Elanco Animal Health Incorporated kişisel verilerinizi toplamamız veya kullanmamız hakkındaki şikayetleri çözmeyi taahhüt eder. Gizlilik Kalkanı politikamızla ilgili soruları veya şikayetleri olan AB ve İsviçre bireyleri öncelikle bir Bireysel Hak Talebini tamamlayarak Elanco Hayvan Sağlığı ile iletişime geçmelidir

Veya Amerika Birleşik Devletleri için 1-888-545-5973 numaralı telefondan Elanco’yu ücretsiz arayabilirsiniz

Ya da  privacy@elancoAH.com adresine e-posta gönderebilirsiniz


Elanco Animal Health ayrıca, istihdam ilişkisi bağlamında AB ve İsviçre'den aktarılan insan kaynakları verilerine ilişkin çözümlenmemiş Gizlilik Kalkanı şikayetleri ile ilgili olarak AB veri koruma kurumları (DPA'lar) ve İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Komisyonu (FDPIC) tarafından oluşturulan panel ile iş birliği yapmayı taahhüt etmiştir.

Yukarıda listelenen iletişim bilgilerini kullanıp bizimle doğrudan iletişime geçerek Elanco ile bir gizlilik sorusu veya endişesini ele almaya çalıştıktan sonra halen çözümlenmemiş belirli bir gizlilik endişeniz varsa; bu endişenin tarafsız üçüncü taraf olan Amerikan Tahkim Derneği tarafından arabuluculuk yoluyla çözümlenmesini seçebilirsiniz. Çözümlenmemiş gizlilik endişenizi Amerikan Tahkim Derneğine şu adresten gönderin:

Amerikan Tahkim Derneği
Vaka Başvuru Hizmetleri
877.495.4185: Ücretsiz
877.304.8457: Faks
casefiling@adr.org
http://go.adr.org/privacyshield.html

AB, AEA veya İsviçre'den kaynaklanan Kişisel Verilerle ilgili olarak, belirli koşullar altında şikayetinizin çözümü için bağlayıcı tahkimi seçme seçeneğiniz de olabilir. Bağlayıcı tahkim hakkında daha fazla bilgi için, bkz. ABD Ticaret Bakanlığı Gizlilik Kalkanı Çerçevesi: Ek I [Bağlayıcı Tahkim]
https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction.

Ülkeniz veya bölgeniz için veya geçerli veri koruma yasalarının iddia edilen ihlalinin gerçekleştiği yerde bir veri koruma kurumuna şikayette bulunun http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080 .

Gizlilik Uygulamalarımızdaki Değişiklikler

Bu Gizlilik Bildirimini zaman zaman güncelleyebiliriz. Bunu güncellediğimizde, size kolaylık sağlamak için güncellenmiş bildirimi bu sayfada kullanıma sunacağız. Elanco, herhangi bir değişiklik için bu sayfayı düzenli olarak incelemenizi tavsiye eder. Bu web sitesinin sürekli kullanımı, o sırada geçerli olan Gizlilik Bildirimine tabi olacak ve Kişisel Verilerinizi her zaman Kişisel Verilerinizin toplandığı tarihte yürürlükte olan Gizlilik Bildirimine uygun olarak kullanacağız.

Son güncelleme Şubat 2021


Connect with Elanco

Country selector

Elanco and the diagonal bar logo are trademarks of Elanco or its affiliates. © 2021 Elanco.

xcxxxxxx-xxxxx-xx