Wereldwijde privacyverklaring van Elanco Animal Health

Uw privacy is belangrijk voor ons. Elanco Animal Health Incorporated en haar filialen (“Elanco”) hebben een uitgebreid privacyprogramma opgezet, met inbegrip van een Chief Privacy Officer, dat is samengesteld om ons te helpen bij het respecteren en beschermen van uw privacyrechten. Deze Privacyverklaring laat u weten welke Persoonsgegevens Elanco kan verzamelen, hoe we ze gebruiken, hoe we ze beschermen en uw rechten en keuzes met betrekking tot uw Persoonsgegevens.

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/4b590e03-b18a-00d2-ed1a-0ad79db125c5/ef42f04b-f23b-4530-a60e-213fcd3198d7/ADC8.jpg
 

 

1. Informatie waarop deze Privacyverklaring betrekking heeft

Deze Privacyverklaring beschrijft de privacypraktijken van Elanco en is van toepassing op alle activiteiten van Elanco, waaronder:

websites of digitale diensten die door ons worden beheerd.

softwaretoepassingen, inclusief mobiel.

socialemediapagina's die we beheren.

e-mailberichten die we u sturen en andere communicatie die u met ons heeft.

Gezamenlijk noemen we deze activiteiten “Diensten”

 

 

2. Informatie die we verzamelen en hoe we deze gebruiken

Elanco kan Persoonsgegevens verzamelen die u rechtstreeks identificeren of die kunnen worden gebruikt in combinatie met andere informatie om u te identificeren, om u de best mogelijke ervaring te bieden tijdens uw interacties met ons. De informatie die we verzamelen kan variëren per geografisch gebied/regio of afhankelijk van de door u gekozen methode voor uw interacties met ons. De categorieën van Persoonsgegevens die we kunnen verzamelen zijn:

Contact- en identificatiegegevens: We kunnen informatie verzamelen zoals uw naam, contactgegevens (bijv. telefoonnummers, adres of e-mailadres), functie, werkgever of professionele banden, taalvoorkeuren en paspoort- en visumgegevens.

Accountinformatie en marketingvoorkeuren: We kunnen uw account- en inloggegevens voor Elanco-programma's verzamelen. We kunnen ook informatie verzamelen over uw marketingvoorkeuren.

Aankoopinformatie: We kunnen informatie verzamelen zoals de producten die u heeft gekocht.

Internet- en netwerkactiviteiten: We kunnen het Internet Protocol (“IP”)-adres verzamelen dat automatisch aan uw computer of apparaat wordt toegewezen telkens wanneer u online interacties met ons heeft. We gebruiken ook cookies en gerelateerde technologieën om informatie te verzamelen met betrekking tot uw interactie met onze Websites, Toepassingen en online inhoud. We kunnen de datum en het tijdstip van uw bezoek, de pagina's die u bezoekt en de tijd die u op elke pagina besteedt, het type internetbrowser dat u gebruikt, het besturingssysteem van uw apparaat, uw zoektermen op de website, de url van de websites die u heeft bezocht vóór en na het bezoeken van onze Websites (inclusief de advertentie die u naar onze website heeft doorverwezen) en of u op onze digitale inhoud klikt of op onze digitale inhoud en advertenties op andere websites reageert, verzamelen. Wanneer u de Toepassing of de mobiele versie van de Website opent, verzamelen wij uw apparaat, de unieke identificatiecode van uw apparaat, uw mobiele netwerkinformatie en het type browser dat u gebruikt. Zie sectie 3 voor informatie over hoe Elanco cookies en gerelateerde technologieën gebruikt en hoe dergelijke cookies en gerelateerde technologieën uitgeschakeld kunnen worden.

Lokale informatie: We kunnen automatisch informatie verzamelen over uw precieze geolocatie wanneer u onze website(s) of toepassing(en) gebruikt voor zover dit is toegestaan door de toepasselijke wetgeving. We kunnen ook gegevens verzamelen over uw algemene locatie met behulp van uw IP-adres en uw postcode.

Demografische informatie: We kunnen demografische gegevens verzamelen, zoals uw geslacht, nationaliteit, leeftijd en geboortedatum en -plaats.

Biometrische informatie: We kunnen biometrische gegevens verzamelen, zoals informatie die wordt gebruikt voor gezichtsherkenning.

Audio- en visuele informatie: We kunnen gesprekken met onze klantenservice en beveiligingsbeelden in onze faciliteiten opnemen, waaronder uw stem en/of afbeelding.

Voorkeuren en interesses: We kunnen informatie verzamelen over uw interesses en voorkeuren om meer inzicht te verkrijgen in de producten en diensten die voor u van belang zouden kunnen zijn of om een relatie verder te ontwikkelen of kortings- en loyaliteitsprogramma's te beheren.

Inhoud van het apparaat: Met uw toestemming kunnen we informatie verzamelen met betrekking tot de inhoud op uw apparaat. Zie voor meer informatie Informatie verzameld via cookies en soortgelijke technologie in sectie 3.

 

 

3. Informatie verzameld via cookies en soortgelijke technologie

We werken samen met externe dienstverleners om informatie te verzamelen voor analyse, auditing, onderzoek en rapportage. Deze derden kunnen serverlogs, webbakens, tags, pixels en soortgelijke technologieën gebruiken en ze kunnen cookies op uw computer of een ander apparaat plaatsen en openen.


Dienstverleners of uitgevers kunnen advertenties voor onze producten of diensten weergeven op niet-gelieerde websites of mobiele toepassingen van derden gebaseerd op uw online activiteiten. Wij ondersteunen zelfregulerende programma's voor deze praktijken, die op interesses gebaseerde advertenties of online gedragsadvertenties worden genoemd. Houd er rekening mee dat de websites van derden, waarop u onze advertenties zou kunnen zien, hun eigen privacyverklaringen hebben en technologieën gebruiken waar wij geen controle over hebben. We raden u aan om deze voorschriften zorgvuldig door te lezen.


De informatie die we automatisch verzamelen, bevat doorgaans geen persoonlijke informatie, maar we kunnen deze informatie bewaren samen met of koppelen aan persoonsgegevens die we op andere wijze verzamelen of van derden ontvangen.


Browser of apparaat

We verzamelen bepaalde gegevens via uw browser of automatisch via uw apparaat, zoals uw Media Access Control (MAC)-adres, computertype (Windows of Macintosh), naam en versie van het besturingssysteem, fabrikant en model van het apparaat, taal, type en versie van de internetbrowser en de naam en versie van de Online diensten waar u gebruik van maakt. We gebruiken de gegevens om ervoor te zorgen dat onze Diensten goed functioneren.


Afmelden via webbrowser. Bezoek om u via een webbrowser af te melden http://optout.aboutads.info/ en http://optout.networkadvertising.org. Om de keuzes die u op de WebChoices-pagina van de DAA maakt te bewaren, kunt u de extensie “Protect My Choices” van de DAA installeren, die beschikbaar is op http://www.aboutads.info/PMC


Toepassingen

We verzamelen informatie wanneer u een toepassing downloadt en gebruikt, zoals gebruiksgegevens van de toepassing, de datum en tijd waarop de toepassing op uw apparaat toegang heeft tot onze servers en welke gegevens en bestanden er naar de toepassing zijn gedownload op basis van het nummer van uw apparaat. We gebruiken deze gegevens om ervoor te zorgen dat de Online diensten goed functioneren. Onze toepassingen kunnen softwareontwikkelingspakketten (SDK's) van derden bevatten die andere informatie kunnen verzamelen en verzenden om verschillende functies in de toepassing mogelijk te maken. We kunnen ook advertentie-identificatoren van mobiele apparaten verzamelen om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren en om u relevante producten, inhoud of advertenties op onze website, toepassingen of externe advertenties te tonen.


Afmelden via mobiele toepassing. Om u af te melden in mobiele toepassingen, kunt u de advertentievoorkeuren op uw mobiele apparaat aanpassen (ga bijvoorbeeld in iOS naar Settings > Privacy > Advertising > Limit Ad Tracking (Instellingen > Privacy > Advertenties > Tracering van advertentie beperken) en in Android naar Settings > Google > Ads > Opt out of interest-based ads (Instellingen > Google > Advertenties > Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties)). U kunt zich ook afmelden voor bedrijven die deelnemen aan de AppChoices-tool van de Digital Advertising Alliance door deze hier te downloaden en de instructies in de app op te volgen. Meer informatie over het afmelden op mobiele apparaten kunt u hier vinden.


Cookies

We maken gebruiken van een technologie die een “cookie” wordt genoemd om bepaalde informatie te verzamelen. Een cookie is een klein gegevensbestand dat rechtstreeks op de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt wordt opgeslagen. We verzamelen informatie zoals browsertype, bezochte pagina's, doorverwijzende url, taalvoorkeuren en andere geaggregeerde verkeersgegevens. We maken gebruik van functionele cookies om gegevens te verkrijgen voor beveiligingsdoeleinden, om de navigatie te vereenvoudigen, om inhoud effectiever weer te geven, om statistische gegevens te verzamelen, om uw ervaring tijdens uw gebruik van onze Diensten te personaliseren en om uw computer te herkennen ter ondersteuning van uw gebruik van onze Diensten. We verzamelen ook statistische cookiegegevens over het gebruik van onze Diensten om het ontwerp en de functionaliteit voortdurend te kunnen verbeteren, te begrijpen hoe ze worden gebruikt en ons te helpen bij het oplossen van vragen.


Cookies kunnen op uw computer worden geplaatst, zowel door ons als door derden met wie we een relatie hebben, zoals bedrijven die webanalyses verstrekken (hieronder verder besproken) en internetadvertentienetwerken. Advertentiecookies stellen ons verder in staat om te bepalen welke advertenties of aanbiedingen u het meest waarschijnlijk zullen aanspreken en deze aan u te tonen.


Deze cookies maken bepaalde diensten waar wij gebruik van maken mogelijk, waaronder advertenties, het traceren van bezoekers, personalisatie, website-analyse en beveiligingsdiensten, inclusief reCAPTCHA, en de gegevens kunnen worden bekendgemaakt aan onze leveranciers en andere derden met wie we een relatie voor deze doeleinden hebben. Bovendien kunnen cookies worden gebruikt om u vacatures in de Verenigde Staten te tonen. Op de meeste internetbrowsers of andere software kunt u uw browserinstellingen wijzigen om cookies van de harde schijf van uw computer te wissen, alle cookies te blokkeren of een waarschuwing te ontvangen voordat een cookie wordt opgeslagen. Raadpleeg de instructies van uw browser voor meer informatie over deze functies. Als u cookies weigert, is het mogelijk dat de functionaliteit van de website beperkt wordt en zult u mogelijk niet kunnen profiteren van veel van de functies van de website.


Als u zich wilt afmelden voor cookies die worden gebruikt voor gerichte advertenties of als u deze wilt beheren, kunt u dit doen met behulp van de opties van het Network Advertising Initiative op: http://www.networkadvertising.org/choices/ en de Digital Advertising Alliance op: http://www.aboutads.info/choices/. Op advertenties die met behulp van deze technologie aan u worden getoond, staat meestal in de hoek een adchoices-logo, waarop u kunt klikken voor dezelfde afmeldingsprocedure. Als u advertenties ontvangt op een socialmediawebsite (zoals Facebook of Instagram), kunt u bovendien de privacyverklaring en de gebruiksvoorwaarden van die website raadplegen om erachter te komen wat u moet doen om die advertenties niet meer te zien.


Webbakens en andere soortgelijke technologieën    

We maken gebruik van webbakens (ook wel bekend als pixeltags, actietags en clear gif-technologie), waarmee webloginformatie kan worden verzameld. Een webbaken is een kleine afbeelding op een webpagina of in een e-mailbericht dat is ontworpen om bekeken pagina's of geopende berichten te traceren. Webloginformatie wordt verzameld wanneer u een van onze websites bezoekt door de computer die onze website host (“webserver” genaamd). We kunnen webbakens gebruiken om na te gaan of u een door ons verzonden e-mailbericht heeft geopend en of een bericht is opgevolgd. Webbakens helpen ook bij het analyseren van de doeltreffendheid van websites door het aantal bezoekers van een website of het aantal bezoekers dat op belangrijke elementen op een website heeft geklikt, te meten.


Socialmediaplugins

Onze website kan gebruikmaken van socialemediaplugins, waardoor u eenvoudig informatie met anderen kunt delen. Wanneer u onze website bezoekt, kan de aanbieder van de socialmediaplugin op onze website een cookie op uw computer plaatsen waarmee die aanbieder personen op hun website kan herkennen die onze websites eerder hebben bezocht. Als u eerder op de socialmediawebsite heeft ingelogd terwijl u op onze website surft, kunnen socialemediaplugins die socialmediawebsite in staat stellen om gegevens te ontvangen die u rechtstreeks kunnen identificeren en waaruit blijkt dat u onze website heeft bezocht. De socialmediaplugin kan deze informatie verzamelen voor bezoekers die op sociale netwerken hebben ingelogd, ongeacht of ze specifiek interactie hebben met de plugin op onze website. Met socialemediaplugins kan de socialmediawebsite ook informatie over uw activiteiten op onze website delen met de andere gebruikers van hun socialmediawebsite. Elanco heeft geen controle over de inhoud van socialemediaplugins. Voor meer informatie over socialemediaplugins van socialemediawebsites, dient u de privacy- en gegevensuitwisselingsverklaringen van die websites te raadplegen.


Advertenties van derden en digitale advertenties

We werken ook samen met derden voor het leveren van advertentiediensten die gericht zijn op uw online activiteiten in een bepaalde periode op websites, mobiele apps en apparaten (vaak aangeduid als “op interesses gebaseerde advertenties”). Onze advertentiepartners kunnen informatie verzamelen over uw activiteiten op onze Diensten vanaf uw huidige apparaat en kunnen deze combineren met informatie over uw activiteiten op andere websites, mobiele apps en apparaten. Ze kunnen dergelijke informatie verzamelen met behulp van serverlogs, cookies, webbakens, tags, pixels, mobiele advertentie-ID's (zoals de cookies van Facebook of de advertentie-ID van Google), koppelingen tussen verschillende apparaten en soortgelijke technologieën. Onze advertentiepartners kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van het feit dat u onze website heeft bezocht om advertenties op u af te stemmen op andere websites en mobiele apps op uw huidige apparaat of op andere apparaten die u gebruikt. Zij kunnen uw browsers of apparaten met elkaar koppelen als u op meerdere apparaten op dezelfde onlinedienst inlogt of als uw apparaten vergelijkbare kenmerken bezitten waaruit kan worden afgeleid dat zij door dezelfde persoon of hetzelfde huishouden worden gebruikt. Dit betekent dat de informatie over uw activiteiten op websites of apps op uw huidige browser of apparaat kan worden gecombineerd en gebruikt met informatie die is verzameld van uw andere browsers of apparaten.

Ga voor meer informatie over op interesses gebaseerde advertenties en koppelingen tussen verschillende apparaten naar de website van het Network Advertising Initiative (“NAI”) en de website van de Digital Advertising Alliance (“DAA”).


De European Interactive Digital Advertising Alliance biedt een website waar personen zich kunnen afmelden voor het ontvangen van op interesses gebaseerde advertenties van bepaalde of alle advertentienetwerken die deelnemen aan het programma. U kunt informatie over de EIDAA vinden op www.youronlinechoices.eu

Houd er rekening mee dat de hierboven beschreven afmeldingen alleen van toepassing zijn op de specifieke browser of het apparaat waarop u zich afmeldt en dat u zich daarom vanaf al uw browsers en apparaten afzonderlijk moet afmelden. Als u uw cookies of mobiele advertentie-identificatoren verwijdert of reset, van browser verandert (inclusief het upgraden van bepaalde browsers) of een ander apparaat gebruikt, zal een afmeldingscookie of -tool mogelijk niet meer werken en zult u zich opnieuw moeten afmelden.


Analytics. We verzamelen gegevens via Google Analytics, wat cookies en technologieën gebruikt om gegevens over het gebruik van onze Diensten te verzamelen en te analyseren. Deze diensten verzamelen gegevens over het gebruik van andere websites, apps en online bronnen. U kunt meer te weten komen over de praktijken van Google door www.google.com/policies/privacy/‌partners/ te bezoeken en u kunt zich afmelden door de browser add-on voor afmelding van Google Analytics te downloaden, die beschikbaar is op https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .


Uw IP-adres. We verzamelen uw IP-adres, een nummer dat automatisch door uw internetprovider (ISP) wordt toegewezen aan de computer die u gebruikt. Een IP-adres wordt geïdentificeerd en samen met het tijdstip van het bezoek en de pagina's die zijn bezocht, automatisch in de logbestanden van onze server geregistreerd wanneer een gebruiker gebruikmaakt van onze Diensten. We gebruiken IP-adressen om de gebruiksniveaus te berekenen, serverproblemen vast te stellen en de Diensten te beheren. We kunnen ook uw globale locatie afleiden uit uw IP-adres.


Geaggregeerde gegevens. We kunnen gegevens die we verzamelen samenvoegen, en deze geaggregeerde gegevens zullen u of een andere gebruiker niet persoonlijk identificeren.


Niet volgen

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat uw online activiteiten worden gevolgd. U kunt bijvoorbeeld in uw browser uw voorkeuren instellen, waardoor de websites die u bezoekt worden gewaarschuwd dat u niet wilt dat ze bepaalde informatie over u verzamelen. Dit wordt een Do-Not-Track (DNT)-signaal genoemd. Houd er rekening mee dat onze website en webgebaseerde bronnen momenteel niet op deze signalen van webbrowsers reageren. Op dit moment is er geen universeel geaccepteerde norm omtrent wat een bedrijf moet doen wanneer een DNT-signaal wordt gedetecteerd.

 

 

4. Hoe we uw informatie verzamelen

Deze Privacyverklaring beschrijft de privacypraktijken van Elanco voor Persoonsgegevens en andere gegevens die we uit de volgende bronnen verzamelen:

Online diensten. We verzamelen Persoonsgegevens (of andere) tijdens uw interacties met onze Diensten, door het verrichten van handelingen zoals, maar niet beperkt tot, browsen, het kopen van goederen en diensten op onze Websites of Apps, wanneer u met ons communiceert, op andere wijze contact met ons opneemt, berichten op socialemediapagina's plaatst, u aanmeldt voor een nieuwsbrief of deelneemt aan een enquête, wedstrijd of aanbieding.

Bezoeken en offline interacties. We verzamelen Persoonsgegevens wanneer we uw vestiging bezoeken. We verzamelen ook Persoonsgegevens wanneer u de promotionele evenementen bijwoont die we organiseren, sponsoren of waaraan we deelnemen.

Klantenservicecentra. We verzamelen Persoonsgegevens wanneer u met ons communiceert via e-mail, fax of online chatdiensten of wanneer u contact opneemt met de klantenservice. Deze communicatie kan worden geregistreerd ten behoeve van kwaliteitswaarborging en training.

Kortings-, herinnerings- en loyaliteitsprogramma's. We verzamelen Persoonsgegevens wanneer u deelneemt aan een kortings-, herinnerings- of loyaliteitsprogramma.

Andere bronnen. We verzamelen Persoonsgegevens uit andere bronnen, zoals openbare databases, marketingpartners en andere derden.

 

 

6. Redenen waarom uw informatie wordt gedeeld

We kunnen uw Persoonsgegevens delen met onze agenten, contractanten of partners in verband met de werkzaamheden die ze uitvoeren voor, of samen met, Elanco, zoals:

Filialen van Elanco: We maken Persoonsgegevens bekend aan filialen van Elanco voor de doeleinden die in deze Privacyverklaring worden beschreven, zoals voor het leveren van Diensten, om met u te kunnen communiceren, voor programma's en om onze zakelijke doeleinden te realiseren.

Dienstverleners: We maken Persoonsgegevens bekend aan externe dienstverleners om diensten te verlenen zoals het verzenden van e-mailberichten, het beheren van gegevens, het hosten van onze databases, het leveren van diensten voor gegevensverwerking en het leveren van klantenservice en we kunnen gegevens over u, die afkomstig zijn van deze andere bedrijven, verbeteren of toevoegen. Deze agenten, contractanten of partners mogen deze gegevens uitsluitend gebruiken om diensten voor ons te leveren, of om diensten te verlenen in het kader van hun samenwerking met ons (een aantal van onze producten worden bijvoorbeeld ontwikkeld en op de markt gebracht via gezamenlijke overeenkomsten met andere bedrijven).

Externe partners: We maken Persoonsgegevens bekend aan andere farmaceutische bedrijven die samen met Elanco producten op de markt brengen of distribueren, of aan andere licentiepartners van Elanco, indien de verplichtingen op het gebied van geneesmiddelbewaking een dergelijke uitwisseling van veiligheidsinformatie voor een product van Elanco vereist.

We zullen Persoonsgegevens delen om te reageren op dagvaardingen of andere wettelijke verzoeken om informatie van overheidsinstanties, waaronder het melden van bijwerkingen, het voldoen aan eisen in verband met de nationale veiligheid of wetshandhaving, het bieden van internetbeveiliging of indien wettelijk vereist. In uitzonderlijk zeldzame gevallen waarin de nationale, staats- of bedrijfsbeveiliging in het geding is, behouden wij ons het recht voor om onze gehele database van bezoekers en klanten met de bevoegde overheidsinstanties te delen. We kunnen uw Persoonsgegevens ook aan een derde partij verstrekken in verband met de verkoop, toekenning of andere overdracht van de activiteiten van een website waarop de informatie betrekking heeft, in welk geval wij van een dergelijke koper zullen verlangen dat deze ermee instemt om de Persoonsgegevens in overeenstemming met deze Privacyverklaring te behandelen.

 

 

7. Hoelang wij uw informatie bewaren

Uw Persoonsgegevens worden bewaard gedurende de tijd die nodig is om te voldoen aan de legitieme en legale zakelijke doeleinden, in overeenstemming met ons beleid inzake het bewaren van gegevens en de toepasselijke wet- en regelgeving.


De criteria die worden gebruikt om onze bewaartermijnen vast te stellen, omvatten:

De duur van de lopende relatie die wij met u onderhouden en de Diensten aan u verlenen (bijvoorbeeld zolang u aan een programma deelneemt of gebruik blijft maken van onze Diensten)

Of er een wettelijke verplichting is waaraan wij onderworpen zijn (bepaalde wetten verplichten ons bijvoorbeeld om gegevens over uw transacties gedurende een bepaalde periode te bewaren voordat wij ze kunnen verwijderen)

Of het met het oog op onze rechtspositie raadzaam is om de gegevens te bewaren (zoals verjaringstermijnen, rechtszaken of onderzoeken door regelgevende instanties)

 

 

8. Informatie over kinderen

Onze website is niet bedoeld voor of opgezet om kinderen onder de 13 jaar aan te trekken. Bovendien verzamelen we niet bewust Persoonsgegevens van personen onder de 18 jaar zonder de toestemming van een ouder of voogd, indien dit wettelijk is vereist, en moet u 18 jaar of ouder zijn om uw Persoonsgegevens op onze website te kunnen indienen.

 

 

9. Gevoelige Persoonsgegevens

Elanco verzamelt door de overheid uitgegeven identificatienummers en andere gevoelige Persoonsgegevens in het kader van de normale bedrijfsvoering. Elanco heeft redelijke technische, fysieke en administratieve veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om deze informatie en andere gevoelige Persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatig gebruik en geautoriseerde bekendmaking. Alle medewerkers van Elanco moeten deze vastgestelde procedures naleven, zowel online als offline. In het bijzonder:

De toegang tot door de overheid uitgegeven identificatienummers is beperkt tot die werknemers en dienstverleners die toegang moeten hebben tot deze informatie om taken voor Elanco te kunnen uitvoeren. Door de overheid uitgegeven identificatienummers worden alleen aan derden bekendgemaakt in overeenstemming met het door Elanco vastgestelde privacybeleid.

We zullen door de overheid uitgegeven identificatienummers alleen bekendmaken aan die dienstverleners, auditors, adviseurs en/of opvolgers met eigendomsbelang die wettelijk of contractueel verplicht zijn om ze te beschermen, of (ii) zoals vereist of toegestaan door de wet.

 

 

10. Hoe wij uw informatie beveiligen

Wij bieden redelijke fysieke, elektronische en procedurele veiligheidsmaatregelen om de via deze website verzamelde Persoonsgegevens te beschermen. Zo beperken we de toegang tot deze informatie bijvoorbeeld tot geautoriseerde werknemers, dienstverleners en contractanten die toegang nodig hebben om de activiteiten uit te voeren die in deze verklaring worden beschreven. Hoewel we ernaar streven om een redelijke beveiliging te bieden voor de informatie die we verwerken en bewaren, is geen enkel beveiligingssysteem in staat om alle mogelijke beveiligingsinbreuken te voorkomen.

 

 

11. Internationale doorgifte van Persoonlijke informatie

Onze websites zijn eigendom van en worden beheerd door Elanco US, Inc. in de Verenigde Staten, maar de Persoonsgegevens die u verstrekt kunnen toegankelijk zijn voor onze filialen, verkopers en leveranciers in andere landen. Zoals de meeste internationale bedrijven hebben we bepaalde aspecten van onze gegevensverwerkingsactiviteiten gecentraliseerd in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, wat in veel gevallen zal leiden tot de doorgifte van uw Persoonsgegevens van het ene naar het andere land. De rechtsgebieden waar die informatie zal worden verwerkt, kunnen al dan niet wetten hebben die de privacy van Persoonsgegevens trachten te beschermen. Desalniettemin zullen uw Persoonsgegevens, wanneer deze binnen Elanco worden overgedragen, in overeenstemming met de algemene voorwaarden van deze Verklaring en de toepasselijke wetgeving worden verwerkt. Een lijst van de filialen van Elanco waaraan uw Persoonsgegevens kunnen worden overgedragen, en de rechtsgebieden waarin deze bedrijven zich bevinden, is [hier] te vinden.

Bovendien kunnen bepaalde externe leveranciers, aan wie wij uw Persoonsgegevens doorgeven, op andere locaties gevestigd zijn, waarvan sommige minder strenge normen kunnen hanteren inzake gegevensbescherming dan uw eigen land. Wanneer we Persoonsgegevens doorgeven aan dergelijke derden, zullen we ervoor zorgen dat er passende waarborgen aanwezig zijn en deze derden verplichten om uw Persoonsgegevens, met passende veiligheidsmaatregelen, te beschermen in overeenstemming met de algemene voorwaarden van deze Verklaring. Deze derden kunnen grofweg in twee groepen worden ingedeeld: (i) plaatselijk gevestigde leveranciers, die individuele filialen van Elanco ondersteunen, en die in alle landen waar Elanco werkzaam is, kunnen opereren; of (ii) centraal gevestigde dienstverleners, die Elanco als geheel ondersteunen, en die gevestigd kunnen zijn in onze belangrijkste bedrijfslocaties, met name in de Verenigde Staten (waar ons hoofdkantoor is gevestigd).

Indien vereist implementeert Elanco modelcontractbepalingen die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie of soortgelijke contractuele clausules in andere rechtsgebieden. Dit omvat doorgiften aan leveranciers of andere derden..

 

 

12. Privacyschild-certificering

Hoewel het EU-VS-privacyschild niet langer mag worden gebruikt en er geen beroep meer op mag worden gedaan voor de doorgifte van persoonsgegevens, zal Elanco blijven voldoen aan alle verplichtingen van het EU-VS-privacyschild en heeft Elanco zich gecertificeerd voor de EU-VS-privacyschild- en Zwitserland-VS-privacyschild-kaders  met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonsgegevens die vanuit de EER, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten worden doorgegeven. Onze certificeringen zijn te vinden op: www.privacyshield.gov/list . Ga voor meer informatie over de principes van het privacyschild naar: www.privacyshield.gov. Ons privacyschild-privacybeleid voor gasten is hier te vinden.

Zoals uiteengezet in de sectie “Hoe u contact met ons kunt opnemen”, kunt u, indien u vragen of klachten heeft over onze behandeling van uw Persoonsgegevens onder het privacyschild of een ander toepasselijk kader voor doorgifte, of indien u uw Persoonsgegevens die Elanco U.S. verwerkt wilt inzien en om correctie, wijziging of verwijdering van die gegevens wilt verzoeken, contact met ons opnemen door een aanvraagformulier voor individuele rechten in te vullen

Of u kunt in de Verenigde Staten Elanco gratis bellen op 1-888-545-5973

Of stuur een e-mail naar privacy@elancoAH.com

 

 

13. Uw rechten en keuzes

U heeft het recht ons om informatie te vragen over hoe uw Persoonsgegevens worden gebruikt en met wie die informatie wordt gedeeld. U heeft ook het recht om de Persoonsgegevens die wij over u hebben in te zien en er een kopie van te krijgen. Indien u van mening bent dat deze informatie onjuist of onvolledig is, heeft u het recht te verzoeken om de correctie of verwijdering ervan.


Communicatie en voorkeuren

Indien u niet langer marketinge-mails wenst te ontvangen, kunt u een verzoek om individuele rechten indienen via de links bovenaan deze pagina

Daarnaast kunt u zich in de Verenigde Staten afmelden voor marketinge-mails door te bellen naar 1-888-545-5973.

Hoe u kunt verzoeken om toegang tot, wijziging van, verwijdering van en beperking van het gebruik van of het maken van bezwaar tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens

Als u wilt verzoeken om toegang tot, wijziging, verwijdering of beperking van het gebruik van uw Persoonsgegevens of bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens die u eerder aan ons hebt verstrekt, of als u een elektronische kopie van uw Persoonsgegevens wilt ontvangen om deze aan een ander bedrijf te verstrekken (voor zover deze rechten u bij wet zijn toegekend), gaat u naar onze Links naar Individuele rechten bovenaan deze pagina.


Als u vragen heeft over het formulier of ons procedure, kunt u contact met ons opnemen via privacy@elancoAH.com.

Voor uw bescherming voldoen we alleen aan verzoeken voor de Persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan het e-mailadres dat u in uw verzoek heeft vermeld, en het kan zijn dat wij uw identiteit moeten controleren voordat wij aan bepaalde verzoeken kunnen voldoen. Wanneer de wet dit toestaat, kunnen we een passende vergoeding vragen om de kosten van het beantwoorden van uw verzoek te dekken.


Elanco erkent en respecteert de privacy van onze Klanten en we zullen trachten om zo snel als redelijkerwijs mogelijk en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving aan uw verzoek te voldoen.


Als u ons toestemming heeft gegeven met betrekking tot bepaalde acties of activiteiten, kunt u uw toestemming op elk moment intrekken door contact met ons op te nemen zoals aangegeven in onderstaande sectie 14.

 

 

14. Hoe u contact met ons kunt opnemen

Als u vragen heeft over deze Privacyverklaring of uw individuele rechten, kunt u een verzoek indienen via een van onze formulieren voor individuele rechten (link naar Links voor individuele rechten), contact met ons opnemen via privacy@elancoAH.com of kunt u Elanco in de Verenigde Staten gratis bellen op 1-888-545-5973.

 

 

15. Aanvullende informatie

VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKE

Elanco treedt op als onafhankelijke Verwerkingsverantwoordelijke.

Filialen van Elanco: hebben een beperkt recht om bepaalde Persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en worden daarom aangemerkt als onafhankelijke Verwerkingsverantwoordelijken teneinde te voldoen aan hun eigen wettelijke verplichtingen, waaronder het bijhouden van boeken en bescheiden.


U kunt ook contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming die verantwoordelijk is voor uw land of regio via privacy@elanco.com. Vermeld in uw e-mail het land van waaruit u contact met ons opneemt.

 

 

16. Hoe u een klacht kunt indienen

In overeenstemming met de principes van het privacyschild verbindt Elanco Animal Health Incorporated zich ertoe om klachten over onze verzameling of ons gebruik van uw persoonsgegevens af te handelen. Personen uit de EU en Zwitserland met vragen of klachten over ons privacyschild-beleid moeten eerst contact opnemen met Elanco Animal Health door een verzoek inzake individuele rechten in te vullen

Of u kunt Elanco in de Verenigde Staten gratis bellen op 1-888-545-5973

Of stuur een e-mail naar  privacy@elancoAH.com


Elanco Animal Health heeft zich er voorts toe verbonden samen te werken met het panel dat is opgericht door de autoriteiten voor gegevensbescherming (DPA’s) van de EU en de Zwitserse federale commissaris voor gegevensbescherming (FDPIC) en informatie met betrekking tot onopgeloste klachten in het kader van het privacyschild over personeelsgegevens die in het kader van de arbeidsrelatie vanuit de EU en Zwitserland worden doorgegeven.

Indien u, na getracht te hebben een vraag of probleem inzake privacy rechtstreeks met Elanco op te lossen door contact met ons op te nemen via de hierboven vermelde contactgegevens, nog steeds een specifiek onopgelost probleem inzake privacy heeft, kunt u kiezen voor bemiddeling met betrekking tot dat probleem met behulp van de neutrale derde partij, de American Arbitration Association. Stuur uw onopgeloste problemen met betrekking tot privacy naar de American Arbitration Association op:

American Arbitration Association
Case Filing Services
877.495.4185: Gratis telefoonnummer
877.304.8457: Fax
casefiling@adr.org
http://go.adr.org/privacyshield.html


Met betrekking tot Persoonsgegevens afkomstig uit de EU, EER of Zwitserland, kunt u onder bepaalde omstandigheden ook kiezen voor bindende arbitrage voor het afhandelen van uw klacht. Bekijk voor meer informatie over bindende arbitrage het privacyschild-kader van het Amerikaanse ministerie van Handel: Bijlage I [Bindende arbitrage] op
https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction.

Dien een klacht in bij een autoriteit voor gegevensbescherming voor uw land of regio of in geval van een vermeende inbreuk op de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming via http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080 .

Wijzigingen in ons privacybeleid

Wij kunnen dit privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken. Wanneer wij deze bijwerken, zullen wij de bijgewerkte kennisgeving voor uw gemak op deze pagina beschikbaar stellen. Wij raden u aan deze pagina regelmatig te controleren op wijzigingen. Uw voortgezet gebruik van deze Site is onderworpen aan het huidige privacybeleid, en wij zullen uw persoonlijke informatie altijd behandelen in overeenstemming met het privacybeleid dat van kracht was op het moment dat uw persoonlijke informatie werd verzameld.

Laatst bijgewerkt: februari 2021


Connect with Elanco

Country selector

Elanco and the diagonal bar logo are trademarks of Elanco or its affiliates. © 2021 Elanco.

xcxxxxxx-xxxxx-xx